Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان مستند "دیوانگی" می‌گوید حضور بیش از ۵۰۰ هزار شرکت‌کننده در کنکور تجربی یعنی مسیر دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل بیشتر تحت تأثیر جو جامعه است و عمدتاً مسیر فکرشده‌ای در پشت آن وجود ندارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «دیوانگی» اثری است که نخستین بار در جشنواره سنیما حقیقت سال 1399 به نمایش درآمد و پس از آن در جشنواره عمار رونمایی شد، تا عنوان پرمخاطب‌ترین و بهترین اثر از نگاه تماشاگران را در این جشنواره دریافت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم مستند امشب ساعت 21 از شبکه مستند سیما پخش می‌شود. 

مستند "دیوانگی"، روایتی از زندگی سیدمحمدصادق کشاورزی، رتبه 2 کنکور 1397 و دارنده مدال برنز کامپیوتر است، جوانی که با عبور از سد کنکور، دانشجوی مهندسی کامپیوتر بهترین دانشگاه صنعتی کشور می‌شود، اما با گذشت تنها یکی دو ترم، تصوراتش نسبت به دانشگاه به مرور تغییر می‌کند.

صدرا علی‌بک کارگردان این فیلم مستند است. او همانند محمدصادق کشاورزی ورودی سال 1397 دانشگاه شریف است و این روزها ترم هشتم و پایانی خود در رشته مهندسی مکانیک را پشت سر می‌گذارد، اما می‌گوید که تحت تأثیر ساخت این فیلم و پاسخ‌هایی که به سؤالات ذهنی‌اش داده مسیری جدید را پیش‌روی خود می‌بیند.

او در گفت‌وگو با خبرنگارفرهنگی خبرگزاری تسنیم، جزئیاتی از تولید این فیلم مستند را بیان کرد که در زیر آن را می‌خوانید:  

علی‌بک درباره شکل‌گیری ایده این مستند گفت: ایده تولید این فیلم از خودمان آغاز شد. ما جمع 4 نفره‌ای از دبیرستان بودیم که وارد دانشگاه شریف شدیم. یکی دو ترم درس خواندیم و آرام آرام این سوال برایمان جدی شد که «دانشگاه رفتن که می‌گفتند، همین بود؟»، «چرا دانشگاه آمدیم؟» و ... این سوالات آرام آرام گسترش پیدا کرد و وقتی با سیدمحمدصادق کشاورزی صحبت کردیم رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفت که ماحصل آن را در فیلم می‌بینید.

وی اضافه کرد: وقتی وارد دانشگاه شریف می‌شوید می‌بینید که همه به صورت جدی مشغول کار هستند، اما اگر کمی ریزبین بشوید متوجه می‌شوید که دانشگاه بسیار شبیه به همان دوران دبیرستان است، با این تفاوت که فضایش کمی بازتر است.

این مستندساز تاکید کرد: هدف ما از ساخت این فیلم مستند این نبود که بگوییم دانشگاه بد است و نباید سمتش رفت. در حقیقت، قصد نقد دانشگاه را نداشتیم، حتی در انتهای فیلم می‌بینید که محمدصادق کشاورزی به این نتیجه می‌رسد که آینده‌اش در فضای آکادمیک باید رقم بخورد. بحث اصلی ما در این فیلم این است که لازم نیست همه دانشگاه بروند؛ عده‌ای باید بروند و یک عده باید آینده کاری خود را در فضایی دیگر جست‌وجو کنند. به عبارت دیگر، هر آدمی مسیر منحصر به فردی در زندگی خود دارد و نباید از یک الگوی از پیش‌ تعیین‌شده پیروی کرد.  

وی در پاسخ به این سؤال که بخشی از انتخاب دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه تحت تأثیر فضای عمومی جامعه، فشار مدرسه و خانواده است، گفت: البته درست است که بخشی از مسیر زندگی هر فرد بستگی به بستری دارد که در آن زندگی می‌کند، اما تصمیم گرفتیم در این فیلم حرف خود را مستقیماً به دانشجویان و دانش‌آموزان بگوییم و از آنان بخواهیم که نسبت به آینده خود بیشتر حساس باشند و بدانند که از دانشگاه رفتن و درس خواندن دقیقاً چه چیزی می‌خواهند؟

علی‌بک بیان داشت: عده‌ای ما را نقد کردند و می‌گفتند چرا در این مستند راهکار نداده‌اید؟ به‌نظرم اگر راهکار می‌دادیم نقض غرض کرده بودیم. همه حرف ما به دانش‌آموزان و دانشجویان در این مستند این است که خودشان با تحقیق و پژوهش، برای آینده کاری، شغلی و تحصیلی‌شان تصمیم بگیرند و نگاهی به افراد دیگر و محیط غالب اطراف نکنند. بنابراین راهکار دادن از سوی ما اشتباه بود.

او درباره اینکه آیا یک نوجوان 17-18 ساله توانایی تصمیم‌گیری درباره این موضوع به صورت تنها را دارد یا خیر، گفت: شاید در وهله اول به راحتی نتوانند تصمیم‌گیری کنند اما اگر دنبالش باشند، می توان نتایج بهتری در تصمیمات مهم بعدی گرفت.

این مستندساز که به زودی از دانشگاه شریف فارغ التحصیل می‌شود در پاسخ به سؤالی درباره اینکه هدف خود پس از این دوره چیست، بیان داشت: سال بعد کنکور ارشد دارم، اما در رشته مهندسی شرکت نمی‌کنم؛ یا در حوزه سیاست‌گذاری علم و فناوری تحصیل می‌کنم و یا وارد رشته مدیریت رسانه خواهم شد.

علی‌بک درباره علاقه دانش‌آموزان به شرکت در کنکور تجربی طی سالیان اخیر گفت: اکنون می‌بینید که آمار شرکت‌کننده در کنکور تجربی به بیش از 500 هزار نفر رسیده است؛ این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که مسیر دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل بیشتر تحت تاثیر جو جامعه است و عمدتاً مسیر فکرشده‌ای در پشت آن وجود ندارد. در حقیقت همین موضوع نیز گزاره‌ای برای تایید فیلم ماست. از سویی دیگر می‌بینید که در هر دهه به صورت ناگهانی رشته‌ای خاص ترند شده و در دهه‌ای دیگر از حیث استقبال افت می‌کند. برای مثال در دهه 1370 و 1380 رشته‌های مهندسی بسیار ترند شده بود و همه در کنکور آن شرکت می‌کردند اما از دوره‌ای به بعد این رشته‌ها اشباع شد و حالا نوبت به رشته تجربی رسیده است.

وی بیان داشت: همه به این موضوع فکر می‌کنند که چه رشته‌ای بازار کار دارد و سراغ آن می‌روند اما این سوال را از خود نمی‌پرسند که آیا می‌توانم در این رشته موفق شوم یا خیر؟ نتیجه این موضوع این می‌شود که طرف دانشجوی پزشکی شده اما به دلیل فشارهایی که رویش قرار دارد و نتوانسته به اهداف مالی خود برسد، به پوچی می‌رسد و از درسی که خوانده لذتی نمی‌برد.

او درباره فعالیت جدید خود توضیح داد و گفت: پس از ساخت مستند «دیوانگی» و در اکران‌ها متوجه شدیم که تعداد سوالات درباره این موضوع زیاد است؛ بنابراین مجموعه‌ای به نام مدرسه دیوانگی را راه‌اندازی کردیم، تا این فضا را جدی‌تر ادامه بدهیم. این روزها مشغول ساخت مستندی درباره عطش بسیار زیاد به کنکور تجربی هستیم و به نظرم تا آخر تابستان آماده خواهد شد.

مستند «دیوانگی» سه شنبه 14 تیر ساعت 21 چهارشنبه 15 تیر ساعت 9 و جمعه 17 تیر ساعت 16 از شبکه مستند پخش می‌شود.

هیئت امنای مرکز گسترش سینمای مستند معرفی شدند12 سال تحقیق برای روایت آذربایجان ایران؛ سرزمینی پر آب که "عاشیق" دارد و پایه‌گذار زندگی مدرن شهری است + عکس و فیلم

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تلویزیون مستند تلویزیون مستند فیلم مستند دانشگاه شریف کنکور تجربی دانش آموزان علی بک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۶۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند

به گزارش قدس آنلاین رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش با حضور در برنامه صف اول ضمن تبریک روز معلم گفت: دانش‌آموزان در مدارس زبان را یاد نمی‌گیرند به همین علت باید زیرساخت‌های آموزش زبان در مدارس باید قوی شود.
وی با بیان این که دو اقدام در دولت سیزدهم اجرایی شده؛ افزود: در دولت سیزدهم سند ۲۰۳۰ که از خارج برای آموزش و پرورش  دیکته شد از بین رفته است. همچنین نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش طراحی و در حال اجراسازی است البته ما تا اجرا سازی این سند فاصله داریم.
وی افزود: برای اجراسازی سند باید نقشه آن طراحی شود که در دولت سیزدهم این نقشه به وسیله وزیر آموزش و پرورش تهیه شده است.  

او با بیان این که شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت سیزدهم سند تحول بنیادین را تصویب کرده؛ تصریح کرد: سند باید هر روزه و کل آن اجرایی شود و تصویب آن توسط شورای عالی فرهنگی باعث می‌شود تمام دستگاه‌ها به کمک این وزارتخانه آمده و جریان ملی رخ دهد.
او ادامه داد: از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۱۲ نقشه راه و شاخص‌هایی برای این سند ساخته شده است. معلم، زیرساخت موفقیت‌های کشور را آماده می‌کند.
صحرایی با بیان اینکه حجم کتب درسی کاهش پیدا کرده و تغییراتی ایجاد شده اظهار کرد: موضوع کتاب درسی امری بسیار پیچیده است چراکه باید به مقتضیات زیادی توجه کرد. آن چیزی که در حال حاضر آغاز شده  تهیه چارچوب شایستگی‌های پایه عمومی است و راهنمای درس‌ها بر همین مبنا طراحی شده است.

 وزیر آموزش و پرورش با بیان این که تغییرات کتب درسی در اول ابتدایی ایجاد شده  و در سال‌های آینده برای دیگر دایره‌های ابتدایی نیز تغییر می‌کند؛ تصریح کرد: مبنای این چارچوب تفکر و تعقل، هویت اسلامی، خودشناسی، خودباوری، استقلال و پیگیری مهارت است. در سال آینده پس از اعتبار سنجی به طور محدود اجراسازی شود.

او با بیان اینکه حجم کتب درسی تغییر پیدا می‌کند؛ تصریح کرد: جدول دروس و جدول زمانی باید تغییر پیدا کند و برای دروس تربیت بدنی و پرورشی زمانی بگذاریم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: محتوای کتب درسی در متوسطه دوم مفهوم سازی شده چرا که نمرات متوسطه دوم در کنکور موثر است. تعداد زیادی از کتب درسی مفهومی هستند البته برخی از کتاب‌ها باید اصلاح شده و به همین علت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی درصدد برای تغییر این کتاب‌ها است.  

 وی افزود: در حال حاضر حدود ۳۹/۸ درصد دانش‌آموزان متوسطه دوم وارد هنرستان‌ها شده‌اند. در برنامه هفتم این آمار به ۵۰ درصد می‌رسد. طبق آئین‌نامه هر دانش آموز متوسطه یک مهارت را در مدرسه یاد می‌گیرد.

صحرایی ادامه داد: آمایش رشته‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار کار و آینده است که برنامه‌های تفضیلی آن انجام شده و از مهر تغییرات آن شروع می‌شود. 
او ادامه داد: در سال ۱۳۹۷ رهبر انقلاب از دانشگاه فرهنگیان بازدید کردند و فرمودند وزارت آموزش و پرورش در حال بازنشستگی است و باید این مشکل رفع شود.
وی افزود: از سال ۹۸ با شیوع کرونا کمبود نیرو معلم بیش از پیش شده به طوریکه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ هزار کمبود معلم داشت. به همین علت ما باید این کمبود نیرو را رفع می‌کردیم و از همین رو آزمون‌های  استخدامی را برگزار کرده‌ایم.
او ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ تاریخی‌ترین و کیفی‌ترین جذب معلم را داشته‌ایم به طوری که ۷۲ هزار نفر وارد آموزش و پرورش شده‌اند.
وی افزود: امسال کنکور تربیت معلم را برای جذب معلمان و دبیران برگزار کرده‌ایم  که نتایج آن آخر اردیبهشت اعلام شده و داوطلبانی که در این کنکور قبول شدند پس از مصاحبه آموزش‌های لازم را میبینند و وارد کلاس درس می‌شوند.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: اسفند سال گذشته  آزمون جذب آموزگاری برگزار و نتایج آن اعلام شده است. ما دو آزمون جذب دبیر، جذب مربی ورزش و مشاور در ۲۸ اردیبهشت و ۲۱ اردیبهشت پیش رو داریم.

او ادامه داد: یکی از مشکلات مهم آموزش و پرورش در معاونت پرورشی کمبود نیروی انسانی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
  • بهترین منابع جمع‌بندی کنکور (تجربی، انسانی و ریاضی)
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • معرفی بهترین مستندهای جهان